Leerproblemen


Door leerproblemen ontstaan er soms problemen in de sociale ontwikkeling. Het niet kunnen bijbenen van de leerstof op school, het lesmateriaal wordt niet begrepen en onthouden. Gevolgen hiervan kunnen zijn dat het kind faalangstig wordt en onvoorspelbaar druk of dromerig gedrag gaat vertonen. Het is dan belangrijk te zoeken naar mogelijke oorzaken. Een oorzaak kan zijn dat het kind een “beelddenker” is.

Deze groep kinderen denkt niet in woorden, maar in beelden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar hun manier van denken. Voor meer informatie kan je onder andere terecht op http://www.leerproblemen-beelddenken.nl

Hoe biedt ik deze kinderen ondersteuning bij het leren?

In de eerste plaats door af te rekenen met de aanname dat kinderen die moeite hebben met het vastleggen van spellingregels dom zijn. Wat deze kinderen nodig hebben, is rust en concentratie en focus. En daarbij een heldere spellingmethode die aansluit bij hun manier van kennisverwerking. 

Je bent welkom in mijn warme en lichte Inspiratie atelier in de tuin.

Het adres is Pieter Saenredamstraat 17, Utrecht-Oost

Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met 06-24241517 of via info@karaktercounseling-utrecht.nl

Je kunt ook kijken in mijn online agenda om een afspraak te reserveren; Bloej/programma