Zwangerschapsbegeleiding


Bij Karakter Counseling-Utrecht kunt u ook terecht voor Zwangerschapsbegeleiding.

Ieder mens is uniek zo ook de gevoelens die te maken hebben met het ontstaan van het nieuw leven in jou

Tegenwoordig zijn wij in de prettige omstandigheid te kiezen of en wanneer we kinderen willen. We kunnen kiezen maar soms overkomt het je ineens zonder dat je er bewust mee bezig was.

Dan ben  je zwanger, verschillende tegenstrijdige gevoelens overvallen je. Blijdschap maar misschien ook onzekerheid. Je  lichaam lijkt al signalen te geven maar voor de buitenwereld wil je het nog even geheim houden tot de 1e spannende maanden voorbij zijn.  Wennen aan het nieuwe leven in je heeft tijd nodig, en ook al voel je je lichamelijk prima het is belangrijk dat je je in deze periode zoveel mogelijk ontspant en jezelf rust gunt..

De ontdekking dat je zwanger bent kan verschillende emoties bij je oproepen en de periode dat je zwanger bent en daarna je soms behoorlijk uit balans brengen. Er verandert zoveel zowel in je geest als in je lichaam, dan is het fijn om daar met iemand over te kunnen praten. Als je het geluk heb kan je al iets delen met mensen uit je omgeving,  je partner, ouders vriendinnen,  je zult veel tips ontvangen. Ik raad je dan aan om een dagboekje bij te houden en alle gevoelens op te schrijven.

Je kijkt uit naar je eerste afspraak  bij de verloskundige, als het eenmaal zover is sta je binnen een half uur weer buiten. Bloeddruk gecheckt maar je hebt nog 1000 vragen.

Als er complicaties zijn kan dat in de zwangerschap veel onrust geven wat de ontwikkeling van de baby niet ten goede komt het is dan belangrijk dat je als moeder zwangerschapsbegeleiding zoekt. Bespreek dit eerst met je huisarts of je verloskundige, mocht het nodig zijn kan deze je doorverwijzen.

Een counselor die zwangerschapsbegeleiding geeft  is iemand die opgeleid is om gesprekken te voeren en zorgt voor psychologische helderheid, rust en vertrouwen.  In mijn praktijk in Utrecht maar ik gebruik van verschillende technieken om mensen met verhoogde stress en bijhorende verhoogde bloeddruk te begeleiden. Eventueel kom ik bij je thuis of maak je gebruik van e-coaching. D.w.z. via email of skype.

Informeer bij je verzekeraar of counseling vergoed wordt

Ik sta als counselor ingeschreven bij de beroepsverzekering, Dat betekend dat u op doktersadvies en een aanvullende verzekering aan klein aantal sessie vergoed kunt krijgen.

Voor een eerste kennismakingsgesprek kan je een afspraak maken via telefoon; 06 24 24 15 17 of mail; info@karaktercounseling-utrecht.nl

. Huisbezoek of e-coaching behoort ook tot de mogelijkheid.