CREFartikel Telegraaf

 CREF-methode gebruiken bij angststoornissen en hechtingsproblematiek

Verhelp symptomen van PTTS gevormd tijdens eerste vorming hersenen met de CREF- methode

Dit artikel gaat over stress-gerelateerde aandoeningen ontstaan door een indrukwekkende stressvolle gebeurtenis.

 Wat is nu precies stressvol? 

Wat stressvol is is voor iedereen verschillend. In de Telegraaf van 10 Maart 2014 verteld Baukje van Leeuwen haar persoonlijke verhaal over haar posttraumatisch stresssyndroom of te wel posttraumatische stressstoornis (PTSS), opgedaan door haar jarenlange werkzaamheden bij de politie, aan de Telegraaf. Naast politiemensen zijn er veel meer beroepsgroepen die last hebben van overmatige stress. Vaak zijn we er aan gewend geraakt en voelen we dit niet meer. Dit, het trauma,  slaat zich op in het lichaam en zorgt ervoor dat we pijnklachten ervaren.

Doordat het lichaam heel snel reageert op angstige of schrikachtige gebeurtenissen, maakt het lichaam stresshormonen aan en lijkt het of het lichaam constant het gevoel heeft om te vechten (dat noemen we dan ADHD) of te vluchten (ADD). Dat kost enorm veel energie en maakt dat mensen vaak op latere leeftijd een depressie of burn-out ontwikkelen.

Tegenwoordig is EMDR de meest effectieve manier om van een trauma, die je hebt opgelopen, af te komen. Dat kan van werk zijn, maar wist je dat er ook veel mensen zijn die een trauma hebben opgelopen tijdens bijvoorbeeld de tijd in de buik van je moeder of tijdens je geboorte’? Dan noemen we het geen PTSS, maar hechtingsproblematiek. Als je rondloopt met onverklaarbare symptomen, zoals nare gedachten, slecht slapen, nare dromen, nachtmerries, slaapstoornis, flashbacks, hevige schrikreacties, terugtrekken in je eigen wereld, verhoogde prikkelbaarheid of ademhalingsproblemen als hyperventilatie, kan dat liggen in de basis van je brein wat in de eerste weken van de zwangerschap wordt aangemaakt.

Als je iets in dit verhaal herkent wat van toepassing is op jezelf of iemand die je kent, neem dan even contact met me op. Ik vertel er graag meer over.

Het maakt niet uit hoe oud je bent , het is helemaal niet nodig om nog  langer met deze sociaal-emotionele problematiek rond te lopen nu je weet dat er een methode is die jou kan helpen. Inmiddels zijn er ook  een CREF- jeugdzorgwijzer en een CREF onderwijzer. Als u er meer over wilt lezen dan kan dat op de website van het IKEV.

 Laat het me weten als je er over wilt praten of meer informatie wil, bel; 06 24 24 15 17 of mail; info@karakterkunstenco.com voor een afspraak. De eerste afspraak is gratis, als je daarna inschrijft voor een vervolgtraject.

 

CREFartikel Telegraaf

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *