gezondheid en zwangerschap

embryo-photo-48-days-7-weeks

 

Kijk naar filmpje van het centrum voor jeugd en gezin!

http://youtu.be/GrnTugD_pBU

Ik  hoor steeds meer om me heen dat er kinderen zijn die diagnoses krijgen als ADHD, ADD, en PDDnos, autisme, dit baart mij grote zorgen omdat er al vroeg de overtuiging wordt gewekt dat er niets meer aan de bijbehorende problematiek te doen valt en jonge mensen afhankelijk worden gemaakt van medicatie.

Gelukkig komt er steeds meer wetenschappelijke erkenning. In de eerste plaats het belang van een gezonde leefstijl in de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Natuurlijk geldt voor het welzijn van ieder mens dat het vanaf het moment dat je verwekt bent dat je zoveel mogelijk licht, liefde en geborgenheid krijgt! Helaas is dit voor veel mensen niet het geval.

Veel jonge ouders zijn zich er niet bewust van wat er precies in de baarmoeder gebeurd, vooral die eerste 12 weken, terwijl je soms niet eens weet dat  je zwanger bent,  zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van de foetus. Daarom is het belangrijk dat de moeder al voor dat ze zwanger wil worden bewust is van haar eigen gezonde levenshouding en het belang daarvan voor een gezond kind. 

Probeer dus stress of ongemak zoveel mogelijk te  voorkomen en gezond te eten.

De 5 regels

Van de Schijf van Vijf
 • Eet gevarieerd
 • Eet niet teveel en beweeg
 • Eet minder verzadigd vet
 • Eet veel groente, fruit en brood
 • Eet veilig
 • Foliumzuur

  Slik 400 microgram foliumzuur vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Dit verlaagt de kans op een open ruggetje bij je baby.

  Blijf in elk geval foliumzuur slikken tot 8 weken na conceptie: dat is ongeveer 10 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie. Het is niet nodig daarna nog foliumzuur te nemen, maar het is niet schadelijk als je het daarna nog steeds neemt.

  Vitamine A

  Te veel vitamine A kan schade aan het ongeboren kind veroorzaken. Zwangere vrouwen mogen daarom niet meer dan 3000 microgram vitamine A per dag binnenkrijgen. Het gaat om vitamine A uit dierlijke producten en supplementen. Omdat in lever veel vitamine A zit, is het beter dit tijdens de zwangerschap niet te eten.

  Vitamine D

  Je hebt tijdens de zwangerschap ook extra vitamine D nodig. Slik per dag 10 microgram vitamine D, want zo houd je je botten en die van je kind gezond.

 

Meer tips staan op  http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/gezondgroeien.aspx er is zelf een leuke voedingsapp!

Als je weet dat je zwanger bent doe dan geen buikspieroefeningen meer. In de #zwangerschapspilates leer hoe je gericht door je ademhaling te sturen ontspanningsoefeningen kunt doen. Tijdens #Pilates zal de nadruk liggen op het in conditie houden van je lichaam voor jou en je baby. Wat je nodig hebt, is een trainingsmethode die je houding corrigeert, je voorbereidt op de bevalling en zorgt dat je lichaam zich kan herstellen ná de bevalling. In veel steden zijn centra waar #zwangerschapspilates gegeven wordt.

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *