Wie ben ik?


 

” Het kind in mij gelooft in een wonder

en droomt een wereld vol mooi en bijzonder “ 

 

Ik ben Marie-José Meulenbelt- Verdam, mijn beroep is coach/counselor/ trainer/ docent, het liefst noem ik mij Mensbegeleider. Met man en kinderen woon ik al heel lang in Utrecht. 

Mijn grote passies zijn tekenen en schilderen, yoga en pilates, fotograferen, werken in de tuin en vooral ook lekker eten en drinken met familie en vrienden.

Als klein kind was ik al een knutselfrutsel, ik hield er van dingen te verzorgen en ‘mooier’ te maken en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Later ontwikkelde ik door ervaringen in mijn pubertijd een enorme nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag. Om mensen te begrijpen die psychische en emotionele problemen hadden las ik alles wat los en vast zat. Om snel op eigen benen te kunnen staan koos ik in die tijd intuïtief voor opleiding en werk waarin ik mijn handen kon gebruiken. Ik volgde ik de HBO opleidingen tot KindercoachNLP-coachCreatief Communicatie Specialist en de holistische opleiding Helend Tekenen. Achteraf is creatief bezig zijn met materialen voor mij de  helende manier geworden om met lastige vraagstukken in het leven om te gaan. Deze kennis geef ik graag door door het geven van teken- en schilderlessen en inspirerende workshops aan kinderen en volwassen. 

 De combinatie psychologie en kunst heeft mij altijd gefascineerd en geeft mij een goede goede balans geeft tussen ratio en gevoel. De nascholing over de CREF-Methode® en het gebrek aan fundament in het leven van veel mensen heeft mij heel veel inzichten gegeven over het ontstaan van leed in de wereld. Vanaf 2010  begeleid ik als counselor kinderen en volwassenen die te maken hebben met psycho- sociale en hechtingsproblematiek. 

Om  mijn eigen eigen lichaam in conditie te houden en mensen bewust te maken van de verbinding tussen lichaam en geest ben ik verbonden als Yoga en Pilates instructeur bij  Welness & HealthClub Newstyle in Utrecht.

Ieder mens is uniek en heeft alle hulpbronnen in zich. Het is mijn missie om mensen te ondersteunen bij hun zoektocht naar hun eigen behoeftes, balans, capaciteiten, passie, talent, overtuigingen, dromen en verlangens zodat mensen weer hun eigen kracht ont-dekken en in te zetten om concrete stappen te zetten en hobbels te nemen. 

Vanuit mijn hart en mijn kleine praktijk hier in Utrecht-oost hoop ik, net als veel andere wereld verbeteraars, een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld. De toename van de afhankelijkheid van  medicatie, drank en drugs gebruik en de steeds groter wordende eenzaamheid van mensen is wat mij grote zorgen baart en is de drijfveer van mijn werk.

Mijn overtuiging

Een belangrijke overtuiging van mij is dat het leven de moeite waard is dat ieder mens de kans moet hebben om zoveel mogelijk uit het leven te halen wat mogelijk is en dat  je altijd keuzes kunt maken onder wat voor omstandigheden dan ook. Het maakt niet uit wat voor keuzes je maakt als deze maar congruent zijn aan jezelf.  Ieder mens heeft alle hulpbronnen in zich. Het is voor mij een uitdaging om die samen met jou naar buiten te brengen.

Mijn uitdaging

Ik wil graag mijn kennis en ervaring in te zetten om mensen te leren zichzelf te reflecteren en zichzelf te laten zien.  Door verschillende technieken  maak ik onbewuste patronen en belemmerende overtuigingen zichtbaar en daardoor beter hanteerbaar. Empathie, spiegelen, uitdagen, prikkelen, confronteren maar ook meebewegen zijn kwaliteiten die ik daarvoor inzet. Ik maak daarbij graag gebruik van ervaringsgerichte methodes en werkvormen, zoals voice dialogue, het kernkwadrant, RET, NLP en CREF© methoden. Het inzetten van visualisaties, dromen en beelden geeft veel mogelijkheden het gevoelsleven te onderzoeken. Door mensen bewust te maken van gedragspatronen en overtuigingen, die uit het gevoelsleven voortkomen, kunnen er nieuwe keuzes gemaakt worden. Dit biedt weer ruimte voor het ontstaan van een gezonde balans tussen ratio en gevoel en tussen lichaam en geest. Kortom een authentiek, gezond en prettig leven.

Voordelen van mij als zelfstandig ondernemer.

Als specialist in de taal van beelden ben ik creatief  in oplossingen omdat ik minder in voorbedachte lijnen denk en meer vrijheid van handelen heb dan beroepskrachten uit de reguliere zorg die vaker gebonden zijn aan protocollen. Door lagere werkdruk en de emotionele betrokkenheid die ik voel voor cliënten kan ik goed persoonlijke contact maken en tijd nemen om echt te luisteren en ook de onderliggende behoeftes van de cliënt te onderzoeken.  Daardoor ben ik in staat te kijken naar wat er echt toe doet voor de cliënt en in het bieden van maatwerk.

Vind je het leuk om te volgen op facebook ga klik dan even op LIKE

Vind je het leuk om te volgen op Linkedin ga klik dan even op LIKE

Verder zou ik het leuk vinden als je mijn blog wilt lezen en er deelt wat jou ervaring  is!