TEKEN & SCHILDERLESSEN


” Al het mensenwerk heeft zijn oorsprong in de scheppende fantasie. “

– C.G. Jung

TEKEN & SCHILDERLESSEN Utrecht voor jong en oud.

In het dagelijks leven gebruiken we vooral onze linker hersenhelft (onze ratio). Deze hebben we ook hard nodig om te kunnen, denken, praten en rekenen. Als we onze gedachten op een lager pitje willen laten meedraaien, soms is het gewoon even te druk daarboven, werkt het heel goed om de linker hersenhelft meer te stimuleren. Hier bevinden zich namelijk onder andere onze emoties, creativiteit en fantasie. Als kind hadden we hier nog spontaan contact mee, maar door opvoeding en prestatiedruk verliezen we het contact met onze innerlijke rijkdom.

Door creatief bezig te zijn, bijvoorbeeld met tekenen en schilderen, wordt de linker hersenhelft even uitgezet en de rechter hersenhelft aan. Het denken wordt even stilgezet en daarmee kunnen de problemen ook even worden losgelaten. Het gevolg is: er ontstaat rust in het hoofd en daardoor ook meer balans in het leven.

In mijn lessen wil ik graag werken vanuit de onbevangenheid die we als kind ooit hadden. Om de volwassen criticus even uit te schakelen en niet te oordelen over ons eigen werk. Om te kunnen genieten van wat er in je opkomt en daarbij te kunnen zijn. Wat voor mij belangrijk is dat we werken naar een bevredigend resultaat, los van hoe dat eruit ziet en dat we weer leren trots zijn op onszelf en onze creatieve vermogens.

Voor deze cursus hoef je geen teken- of schilderervaring te hebben, ik reik je de ideeën aan en stapje voor stapje ontwikkel je je verder. Zin en plezier staan voorop in dit creatieproces!

Nieuwsgierig geworden? Kijk in de fotogalerie!

Ga naar Tekenen en schilderen voor kinderen op woensdagmiddag en  donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 Pieter Sanredamstraat 17 Utrecht. Bezitters van U-Pas krijgen 20 % korting.

Aanmelden voor de lessen gaat via de website van Bloej

Ga naar Tekenen en schilderen voor volwassenen

iedere maandagavond 20.00 tot 22.00 op de Pieter Saenredamstraat 17 3583 TA Utrecht-Oost

Aanmelden voor de lessen gaat via de website van Bloej

iedere woensdagochtend 11.00 tot 13.00 Pieter Saenredamstraat 17 3583 TA Utrecht-Oost

ieder vrijdagmiddag 13.15 tot 15.15 aan de Pelmolenlaan 10A km Woerden

Kosten:  De lessen kosten 10 euro per uur , inclusief thee, koek, materiaal. Na een eerste proefles kunt een knipkaart kopen via de website van Bloej

Als u in het bezit bent van een U-pas dan krijgt u 20% korting.

Aanmelden kan via BLOEJ-programma of een berichtje te sturen naar Marie-Jose 06-24 24 15 17