Spelenderwijs opvoeden


Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat daarbij voorop. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’.

http://www.weekvandeopvoeding.nl/wo/Thema-Week-van-de-Opvoeding-Word-spelenderwijs!.html

 

Spelenderwijs opvoeden.

 

Wil jij je kind beter begrijpen?

Dat klinkt prachtig…. En zouden we allemaal wel willen. Maar iedere ouder weet dat dat niet altijd eenvoudig is. Voor veel jonge kinderen is het lastig om duidelijk te maken wat ze nodig hebben. Capaciteit tot leren communiceren met behulp van taal is enorm groot maar moet de gelegenheid krijgen om ontwikkeld te worden. Gelukkig zijn er strategieën om kinderen meer op hun gemak te laten voelen in de wereld. Als u begrijpt hoe de basis van het jonge brein is opgebouwd is het gemakkelijker om zich in uw kind te verplaatsen en uw kind te helpen groeien tot een evenwichtige volwassene.

In de lezing zal een korte uitleg gegeven worden over hoe het brein is opgebouwd en wat we kunnen doen om optimaal contact met ons kind te krijgen. Om het fundament van vertrouwen op te bouwen of te herstellen is er een methode ontwikkeld, aan de hand van verschillende voorbeelden zal worden uitgelegd hoe deze methode werkt.
Ouders die op dit moment een probleem hebben met de opvoeding van hun kind worden uitgenodigd om deze per mail in te dienen. In de lezing zullen er dan 2 of 3 situaties besproken worden aan de hand van dit model.
Aan het einde van de avond zult u dus concrete handvatten hebben om beter in contact te komen en te blijven met uw kind en zo het onderlinge vertrouwen te versterken zodat het kind flexibeler, sterker, gelukkiger, gezonder is en het aandurft om helemaal zichzelf te kunnen zijn.

Wilt u uw opvoedprobleem besproken hebben dan kunt dan voor 11 oktober een mailtje sturen naar info@karakterkunstenco.com.

Wanneer: woensdag 16 oktober

Vanaf: ontvangst om 19.45 uur met koffie/thee bij de Speelnoot boven.
 
Tot: de avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.
 
Waar: Kinderopvang De Notedop, Peppelkade 46 Houten.
 
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via info@denotedop.nl