Tekeningen lezen


Bijeenkomst tekeningen lezen, speciaal voor leerkrachten, kinder- en jeugdtherapeuten en andere kindbegeleiders.

Functioneren van een kind is sterk afhankelijk van het kader waarbinnen een gesprek plaatsvind. Door middel van kunst /creativiteit blijken kinderen ons ongelooflijk veel duidelijk te kunnen maken en spreekt hun kunst / tekentaal dermate tot de verbeelding. Communicatie met kinderen vraagt speelsheid en het loskomen van vaste patronen, het is nodig om de starheid en de prestatiedrang te normeren, te interpreteren, te winnen en het concurreren los te laten. Neem de tijd om het kind te laten uit drukken wat het wil zeggen, neem zonder angst en oordeel deel aan de fantasieën, dromen, symbolen, ideeën en gevoelens die kindertekeningen vertellen. Door veel te tekenen met kinderen bereiden we  hun uitdrukkingswijze uit en bevorderen daarmee het leerprocessen de intellectuele ontwikkeling van het kind. 

Een symbool is een betekenisdrager; een vorm of een teken(ing) die iets uitdrukt zonder dat je er woorden voor hoeft te gebruiken. (b.v.  een hartje) Kinderen gebruiken veel tekens om hun verhalen te vertellen maar kijken en luisteren we genoeg naar hen? De meest oudste vorm van tekentaal werd gebruikt door de Aboriginal, zij maakten veel gebruik van Symbolentaal .Veel schilderingen geven schuilplaatsen, drink en voederplaatsen of heilige plekken aan.

In deze bijeenkomst zullen we kennis maken met tekentaal, de taal van tekens, symbolen, we leren kijken naar gevoel voor sfeer in de omgeving, kleuren, licht en donker, spierspanning in het lichaam en lichaamstaal. Als deelnemer wordt je uitgenodigd om zelf een tekening mee te nemen, mail me daar van te voren even over.

Ook is er een mogelijkheid om de tekening op te sturen en er via e-coaching  over te counselen.

Wanneer; Maandag  29 Juni 2015 van 10.00 tot 16.00 uur

Waar; Atelier Karakter Kunst & Co Pieter Seanredamstraat 17 Utrecht

Voor wie?  Voor iedereen die geïnteresseerd is in de taal van tekens, Maximaal 12 deelnemers.

Kosten;  € 75,00,- (incl. btw,  thee/koffie en afsluitend een drankje)

U kunt zich hiervoor aanmelden via info@karakterkunstenco.com of bellen 0624241517